Zopiclon kopen logo

Zopiclon of Zolpidem, de 2024 gids over effectiviteit en verschillen

Zopiclon of Zolpidem, de 2024 gids over effectiviteit en verschillen

Moet je Zopiclon of Zolpidem gebruiken? Zopiclon biedt vaak veel voordelen.

Wie slapeloosheid direct onder controle wil krijgen, wordt vaak het gebruik van Zopiclon en Zolpidem aangeraden. Beide medicijnen zijn slaapmiddelen die in de vorm van een slaappil komen. Ook qua naam lijken ze best op elkaar. Toch zitten er belangrijke verschillen tussen de twee medicijnen.

In deze complete gids leggen we je precies uit wat het verschil is, en waar jij rekening mee moet houden. Wil jij direct Zopiclon kopen online, via een betrouwbare online apotheek? Dan kan je dat vanaf nu rechtstreeks bestellen via onze webshop. Dit kan ook als je geen recept hebt. Bestel vandaag nog, dan zorgen onze experts ervoor dat jij morgen je bestelling in huis hebt.

Inhoudsopgave

Wat zijn deze medicijnen precies

Zopiclon en Zolpidem zijn beiden slaapmiddellen die worden gebruikt en voorgeschreven in Nederland. Dokters en medische experts kiezen vaak voor deze middelen bij patiënten die heel veel last hebben van slaapproblemen. Vaak worden ze gezien als laatste middel bij patiënten die last hebben van:

  • Moeite met tijdig in slaap vallen.

  • Lang wakker liggen vanwege mentale of lichamelijke klachten.

  • Constant heel vroeg wakker worden.

  • ‘S nachts vaak wakker worden.

Zopiclon of Zolpidem, wat zijn de voordelen en nadelen?

Om te begrijpen wat de verschillen en effectiviteit van Zopiclon en Zolpidem zijn, is het praktisch om de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken. Juist omdat deze twee medicijnen zoveel op elkaar lijken, worden de verschillen extra duidelijk in een tabel:

Voor- en nadelen in effectiviteit van Zopiclon of Zolpidem

KenmerkZopiclonZolpidem
Werkingsduur6-8 uur6-8 uur
Tijd tot inwerking30 minuten15-30 minuten
Verbetering slaapkwaliteitJaJa
Effectiviteitsduur2-3 weken1-2 weken

Zoals je ziet lijken ze op papier erg op elkaar. Over het algemeen staat Zolpidem bekend om de snelle inwerktijd, maar in de praktijk komt dit redelijk overeen. Zopiclon wordt vaak net wat langer gebruikt, waardoor het ook bij een traject van 2-3 weken geschikt is. Zolpidem wordt vaak alleen kort gebruikt. Om een echt compleet beeld te krijgen moeten we ook de eventuele bijwerkingen doornemen.

Beide medicijnen hebben kans op bijwerkingen

Om te beginnen moeten we vaststellen dat echt ieder medicijn bijwerkingen kan hebben. Dit geldt niet alleen voor Zolpidem bijwerkingen en Zopiclon bijwerkingen, maar voor alle medicijnen. Sommige mensen zijn gevoeliger voor bepaalde medicatie. Dit kan door een allergie komen, maar ook door algehele gevoeligheid. Zelfs als we het hebben over ‘vaak’ voorkomende bijwerkingen, komt dit alsnog maar voor in een klein deel van de gebruikers.

Zopiclon en Zolpidem bijwerkingen vergelijking

De beste manier om de bijwerkingen van Zopiclon en Zolpidem met elkaar te vergelijken is via een tabel. Hiermee krijg je breder beeld van de twee slaapmedicijnen. Merk je dat je last krijgt van een van de hieronder genoemde bijwerkingen wanneer je Zopiclon gebruikt? Neem dan contact op met je huisarts.

BijwerkingenZopiclonZolpidem
Slaperigheid overdagRegelmatigRegelmatig
Bittere smaak in mondSomsNiet
DuizeligheidSomsRegelmatig
GeheugenproblemenZeldzaamSoms
Risico op afhankelijkheidHoogHoog

Gebruik alleen slaapmedicatie als je de voorschriften volgt

Artsen schrijven vaak Zopiclon voor bij slaapstoornissen.

Zopiclon is een erg krachtig slaapmiddel, daarom is het uitermate belangrijk om de voorschriften goed op te volgen. Iedereen wil de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk houden. Daarom wordt ieder medicijn geleverd met een bijsluiter. Hierin staat precies beschreven wat de indicaties en het gebruik voor deze slaappillen is.

Zopiclon of Zolpidem? Dit is de beste keuze

Om het kort samen te vatten: beide medicijnen lijken erg op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen in gebruik. Zowel Zopiclon als Zolpidem worden gezien als uiterste medicijnen die alleen in erge gevallen van slaapstoornissen worden gebruikt. Beiden hebben een korte behandelperiode waarbij constant gebruik niet mogelijk is. Wat de beste keuze voor jou is zal afhangen van het advies van je huisarts, maar Zopiclon zal in veel gevallen een goede optie zijn.

Zopiclon biedt veel voordelen

Een van de redenen waarom Zopiclon een voorkeurspositie heeft, komt door de relatief duidelijke bijwerkingen. Ook mag het in sommige gevallen langer gebruikt worden dan Zolpidem. Welke slaapmedicatie je ook kiest, zorg er altijd voor dat je jouw slaappillen koopt bij een betrouwbare apotheek waarvan je zeker bent dat die kwaliteit levert. Als het gaat om Zopiclon kopen, raden wij aan dit rechtstreeks, zonder recept bij onze online apotheek te bestellen. Heb je een doktersrecept? Dan kan je dit ook bij je eigen plaatselijke apotheek ophalen.

Kies altijd voor betrouwbare slaapmedicatie van een online apotheek

Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de slaapmedicatie zoals Zopiclon altijd de juiste kwaliteit heeft. Vooral als je dit online bestelt via een online apotheek. Kies daarom voor onze webshop. Doordat wij als enige in Nederland rechtstreeks leveren vanuit eigen voorraad, ben je er altijd zeker van dat jouw bestelling op een veilige en discrete manier wordt bezorgd.

Veilig online Zopiclon kopen

Heb jij vragen over het veilig online kopen van Zopiclon? Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze experts bij de helpdesk. Wij staan zeven dagen in de week voor je klaar om je te helpen met al je vragen over het kopen, betalen en geleverd krijgen van originele Zopiclon, ook als je hier geen doktersrecept voor hebt.