Zopiclon kopen logo

Zo kan je het beste stoppen met Zopiclon

Zo kan je het beste stoppen met Zopiclon

Stoppen met Zopiclon kan zwaar zijn voor veel mensen. Hoofdpijn en ontwenningsverschijnselen kunnen hierbij optreden.

Gebruik jij op dit moment het slaapmiddel Zopiclon en wil je hiermee stoppen? Dan is het belangrijk om de juiste stappen te volgen. Juist om de kans op bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen te minimaliseren zijn er bepaalde methodes die worden toegepast om te stoppen met Zopiclon. In dit artikel duiken we dieper in deze manieren en vertellen we je meer over de gevaren en uitdagingen die hierbij komen kijken.

Heb je een vraag over het stoppen met Zopiclon? Neem dan altijd eerst contact op met je huisarts. Deze kan je zonder problemen helpen, ook als je dit slaapmiddel online hebt gekocht. Lees ook eens de andere blogs op onze site voor meer informatie over het gebruik van deze slaapmiddelen.

Inhoudsopgave

Hoe lang mag je dit slaapmiddel gebruiken

Patiënten in verschillende situaties kunnen Zopiclon gebruiken. Afhankelijk van de reden en de klacht kan de gebruiksduur variëren. In tegenstelling tot medicijnen zoals Diazepam wordt Zopiclon alleen voor slaapproblemen gebruikt. Voor exacte instructies raden we je aan om de bijsluiter aandachtig te lezen en alleen het advies van je huisarts op te volgen. Wij hebben een tabel opgesteld met de algemene richtlijnen, dit dient natuurlijk alleen een indicatie te geven en zal niet leidend zijn in je gebruik:

KlachtGebruik Zopiclon
Acute slaapproblemen door pijn1 keer in de 3 nachten, maximaal 2 weken.
Situationele slaapproblemen door overlastEenmalig gebruik, maximaal 1 nacht.
Slaapstoornis door mentale problemen/stress1 keer in de 3 nachten, maximaal 2 weken.

Is Zopiclon verslavend?

Een van de bijwerkingen van Zopiclon is afhankelijkheid. Dit is een vorm van verslaving. Zopiclon kan dus verslavend zijn bij sommige patiënten. Vooral bij incorrect gebruik neemt deze kans toe. Lees daarom altijd de bijsluiter voor het gebruik. Hoe langer je Zopiclon gebruikt, hoe groter de kans op afhankelijkheid zal zijn.

Zopiclon kan verslavend zijn.

Mag je zomaar stoppen met Zopiclon

Afhankelijk van hoe lang je Zopiclon gebruikt, mag je niet zomaar direct stoppen met inname. Gebruik je dit slaapmiddel slechts 1 keer, vanwege een tijdelijke slaapverstoring zoals overlast of vliegangst? Dan kan je gewoon stoppen zonder last te krijgen van bijwerkingen. Gebruik je dit slaapmiddel 2 weken of langer? Dan moet je dit langzaam afbouwen om de kans op bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen zo klein mogelijk te houden.

Hierbij maakt het niet uit of je dit middel dagelijks in hebt genomen, of zoals voorgeschreven rustdagen tussen gebruik hebt gelaten. Door verantwoord af te bouwen krijgt je lichaam de kans om zelf de controle over slaap terug te krijgen.

Maak gebruik van een Zopiclon afbouwschema

De beste manier om het gebruik af te bouwen is met een Zopiclon afbouwschema. Dit is een rooster dat precies aangeeft wanneer je dit slaapmiddel nog in mag nemen, en vooral wanneer niet. In het begin zal je lichaam steeds het effect van dit slaapmiddel nodig hebben om te kunnen slapen. Door dit op een slimme, geoptimaliseerde manier af te bouwen geef je jouw lichaam de kans om het natuurlijke slaapritme weer op te bouwen. Als je dit op de juiste manier doet kan je zonder medicatie slapen en zal je bijna geen last van ontwenningsverschijnselen krijgen. Natuurlijk zal het effect per persoon verschillen.

Jouw huisarts kan een afbouwschema opstellen

Er bestaat dus geen algemeen afbouwschema dat voor iedereen werkt. Gezondheid, leeftijd, gewicht en medicatiegebruik hebben allemaal invloed op hoe een afbouwschema eruit komt te zien. Gelukkig is er een plek die gratis, zonder problemen, voor jou een afbouwschema kan stellen: de huisarts.

Ben jij op zoek naar een afbouwschema, neem dan contact op met je huisarts. Heb je vragen over dit slaapmiddel of wil je input van onze experts? Neem dan eens vrijblijvend contact met onze helpdesk op. Let wel op: onze input is geen persoonlijk medisch advies. Alleen jouw eigen huisarts of specialist kan dit geven.