Zopiclon kopen logo
Mag je Zopiclon samen met Oxazepam gebruiken?

Mag je Zopiclon samen met Oxazepam gebruiken?

Mag je Zopiclon samen met Oxazepam gebruiken?

Zopiclon samen met Oxazepam innemen is geen goed idee,

Wij krijgen vaak de vraag: Mag je Zopiclon samen met Oxazepam gebruiken? Omdat dit een belangrijke vraag is die breed doorgetrokken kan worden, zullen wij in dit artikel dieper in het onderwerp duiken. Het antwoord is namelijk simpel, maar wel erg belangrijk om te snappen. Afhankelijk van jouw situatie kan een huisarts juist iets heel anders adviseren.

Let wel op: in dit artikel zullen we wat dieper in het algemeen advies duiken betreffende het gebruik van deze twee medicijnen. Afhankelijk van jouw gezondheid en situatie kan dit afwijken van het advies van je huisarts. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt met jouw medicatiegebruik? Neem dan eens contact op met je huisarts voor persoonlijk advies dat afgestemd is op jouw specifieke situatie.

Wat is Zopiclon

Zopiclon en Oxazepam zijn heel verschillende producten die vaak voor hetzelfde doel worden gebruikt: beter slapen. Toch hebben deze twee medicijnen een compleet andere werking. Zopiclon is namelijk een rechtstreeks slaapmiddel.

Dit wil zeggen dat Zopiclon een medicijn is dat rechtstreeks slaap op kan wekken bij patiënten die last hebben van slaapproblemen. Als resultaat kunnen patiënten vervolgens binnen 30 minuten tot 1 uur in slaap vallen, en zullen ze 6 tot 8 uur doorslapen. De exacte tijd zal afhangen van de gezondheid, leeftijd, gewicht en andere factoren van de patiënt.

Wat is het verschil met Oxazepam?

Het grote verschil tussen Zopiclon en Oxazepam zit in de exacte werking van deze medicijnen. Waar Zopiclon alleen een slaapmiddel is, werkt Oxazepam een stuk algemener. Oxazepam is namelijk een kalmerende vorm van spierverslapper. Mensen die dit innemen worden fysiek en mentaal rustiger, waardoor dit medicijn vaak gebruikt wordt bij:

  • Angststoornissen

  • Paniekaanvallen

  • Slaapproblemen

  • Operatieve pijn

  • En andere gerelateerde aandoeningen.

 

Alhoewel beiden dus helpen met slaapproblemen, is het effect heel anders. Daarom zijn beide medicijnen moeilijk met elkaar te vergelijken op wetenschappelijk niveau. Ze behoren tot een hele andere groep medicatie.

Zopiclon bewaren op een veilige, droge manier.

Hoe werken deze twee medicijnen samen?

Beide medicijnen hebben een ontspannend, rustgevend effect. De manier waarop Oxazepam dit doet is door de elektrische signalen naar de hersenen te reguleren en dempen. Zopiclon doet dit juist door rechtstreeks slaapstofjes af te geven aan de hersenen. Deze twee medicijnen kunnen dan ook niet samen met elkaar ingenomen worden. Wil jij Zopiclon samen met Oxazepam gebruiken? Kies dan voor een alternatieve optie. Wij raden niet aan deze middelen samen in te nemen.

Zopiclon versterkt Oxazepam tot gevaarlijke niveaus

Juist doordat de medicijnen op verschillende manieren werken, geven ze een erg sterk effect. Dit is meer dan een dubbel effect, het effect kan tot gevaarlijke niveaus stijgen. Omdat beide medicijnen versuffen is het niet aan te raden om ze tezamen in te nemen. De kans op bijwerkingen kan ontzettend hard toenemen.

Gebruik nooit Zopiclon samen met Oxazepam

Sterker nog, heb je gisteren Zopiclon geslikt en neem je volgens de bijsluiter vandaag een pauze op Zopiclon? Dan mag je vandaag ook geen Oxazepam gebruiken. Het effect van de pauze is dat het lichaam weer lichaamseigen systemen op moet bouwen, zonder afhankelijk te zijn van medicatie. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan een dokter adviseren om hiervan af te wijken.

Ook niet samen met andere pijnstillers

Hoe krachtiger het medicijn, hoe meer impact het heeft op je lichaam. Dit geldt niet alleen voor Zopiclon met Oxazepam, maar geldt voor iedere vorm van medicatie. Daarom raden we je aan ook geen Zopiclon te gebruiken samen met sommige hoestmedicijnen of ademhalingsmedicatie.

Waarom slaapmiddelen steeds minder werken

Gebruik jij Zopiclon (of Oxazepam) als slaapmiddel en merk je dat dit minder goed werkt of je last krijgt van bijwerkingen? Dan kan je niet zomaar een ander medicijn toevoegen aan je routine. Mogelijk heb je namelijk te maken met één van de bijwerkingen die alle slaapmedicatie met zich meebrengen:

ProbleemOorzaak
Zopiclon helpt steeds minder met in slaap vallen.Mogelijk heb je last van gewenning.
Het effect van Oxazepam wordt steeds minder.Mogelijk heb je last van gewenning.
Het lichaam kan niet meer zonder Zopiclon.Mogelijk heb je last van afhankelijkheid.
Het lichaam kan niet meer zonder Oxazepam.Mogelijk heb je last van afhankelijkheid.

Dit kan je wel doen

Merk je dat Zopiclon minder goed werkt dan voorheen? Dan heeft je lichaam waarschijnlijk last van gewenning. Dit is een situatie waarin het zoveel Zopiclon heeft gebruikt dat het er helemaal aan gewend is. Hierdoor werkt het een stuk minder dan bij iemand die niet gewend is aan het medicijn. Gelukkig is dit goed aan te pakken: Bouw het gebruik van Zopiclon af. Dit doe je door middel van een afbouwschema dat een huisarts voor je op kan stellen. Ook als je Zopiclon zonder een huisarts hebt gekocht, kan deze je alsnog helpen met een afbouwschema. Wij raden altijd aan om een afbouwschema op te laten stellen door een professional met kennis van jouw gezondheidssituatie. Omdat dit specifiek wordt afgesteld op jouw lichaam, activiteiten en gezondheid.