Zopiclon kopen logo
Is Zopiclon beter dan Paracetamol?

Is Zopiclon beter dan Paracetamol?

Is Zopiclon beter dan Paracetamol?

Slaapproblemen komen veel voor, daarom kiezen steeds meer mensen voor Zopiclon.

Misschien heb je er al eens over gehoord of heeft een arts je erover vertelt: Zopiclon. Dit is misschien wel het populairste en meest gebruikte slaapmiddel van Nederland. Toch gaan er veel fabels en feiten over dit product rond op het internet, waarvan lang niet alles waar is. Daarom duiken wij in dit artikel dieper in de werking van Zopiclon, hoe het jouw slaap kan verbeteren en wat je er precies over moet weten.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog een vraag over dit slaapmiddel? Stuur ons dan eens een vrijblijvend bericht, wij helpen je graag met persoonlijk advies. Liever direct Zopiclon bestellen via een online apotheek? Bekijk dan ons aanbod van dit product.

Hoe werkt slaap precies?

Het klinkt eenvoudig, maar wat is slaap precies? Hoe ontstaat slaap en waarom kunnen sommige mensen niet slapen?

Het daadwerkelijke mechanisme achter slaap is verrassend complex. Sommige delen van dit concept zijn nog steeds niet compleet doorgrond. Geen wonder dat er veel onderzoek naar wordt gedaan. Gelukkig weten we de belangrijkste zaken wel:

Slaap ontstaat wanneer het lichaam slaapsignalen afgeeft aan de hersenen.

Doordat je lichaam specifieke stofjes afgeeft die invloed hebben op de receptoren in je hersenen krijgt het lichaam de ‘opdracht’ om moe te worden. Mensen met slaapproblemen maken deze stofjes niet voldoende aan, waardoor ze niet in slaap vallen. Deze problemen kunnen om verschillende redenen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Slaapproblemen vanwege geluidsoverlast.

  • Slaapproblemen vanwege fysieke pijn, zoals na een operatie.

  • Slaapproblemen vanwege zorgen of stress.

Afhankelijk van jouw situatie kan een slaapmiddel zoals Zopiclon helpen om in korte tijd een oplossing te bieden voor slaapstoornissen en problemen.

Waarom kiezen mensen voor Zopiclon

Zopiclon is een rechtstreeks, singulair slaapmiddel. Dat wil zeggen dat het een directe werking heeft op het deel in de hersenen dat de slaap reguleert. Veel andere slaapmiddelen (zowel vrij verkrijgbaar als op recept) hebben een indirecte werking. Ze werken rustgevend of pijnstillend, zonder slaap aan te wakkeren.

Mensen die echt last hebben van ernstige slaapproblemen krijgen vaak Zopiclon aangeraden omdat het heel effectief is. Doordat het op wetenschappelijk niveau de slaapprikkels in je lichaam stimuleren kan men eenvoudig in slaap vallen, ongeacht de aandoening of gezondheidsklacht.

Waarom huisartsen Zopiclon voorschrijven

Huisartsen schrijven vaak Zopiclon voor bij ernstige slaapproblemen waar traditionele opties geen effect hebben. Het is vaak een van de laatste middelen die worden voorgeschreven, omdat andere medicatie minder bijwerkingen en risico’s dragen. Vaak schrijven artsen dit voor een kort gebruik aan, zoals 2-3 nachten na een rugoperatie.

Zopiclon of paracetamol voor het slapen

 

Er zijn heel veel medicijnen die worden gebruikt voor betere slaap. De belangrijkste twee om te bespreken zijn de middelen die de meeste mensen kennen: Zopiclon en paracetamol.

Voordelen van paracetamol

Paracetamol is vrij verkrijgbaar bij de supermarkt en drogist. Het is een pijnstiller die kan helpen om beter in slaap te vallen wanneer men last heeft van pijnklachten. Ondanks dat het vrij verkrijgbaar is, kan paracetamol in veel gevallen voldoende ondersteuning en regulatie bieden om slaapcomfort te bieden. Het draagt vrij weinig risico’s, vooral bij kortstondig gebruik.

Zopiclon slaaptabletten

Voordelen van Zopiclon

Het grote voordeel van Zopiclon is dat het zo goed als altijd werkt. Zelfs in gevallen waar mensen ernstige slaapproblemen hebben waar andere middelen niet werken. De rechtstreekse werking zorgt ervoor dat als je lichaam geen slaapprikkels krijgt, deze via medicatie toch toegediend kunnen worden. Let wel op dat men Zopiclon alleen kortstondig mag gebruiken. Het is niet geschikt voor gebruik langer dan 1-2 weken.